Χρήσιμες πληροφορίες για τη Νέα Υόρκη

Χρήσιμα
'new york cityscape, tourism concept photograph' - Νέα Υόρκη
'new york cityscape, tourism concept photograph' upthebanner / Shutterstock

Για τις περιηγήσεις σας, έχετε υπόψη ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής είναι 8-10π.μ, 11.30-1.30μ.μ. και 4.30-6.30μ.μ. τις καθημερινές, οπότε υπάρχει συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς αλλά και στους δρόμους. Τα λεωφορεία είναι φτηνός και άνετος τρόπος να κυκλοφορήσετε μέσα στην πόλη αλλά καλό είναι να αποφύγετε τις μεγάλες μετακινήσεις και τις περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε δημοσίους χώρους ενώ τα φιλοδωρήματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στη Νέα Υόρκη. Για ενημέρωση μπορείτε να συμβουλευτείτε το γραφείο πληροφοριών Times Square Visitors Information Bureau(800-6928474) ή να αγοράσετε έναν οδηγό ψυχαγωγίας -από περίπτερο και πάγκο εφημερίδων -με πληροφορίες όσον αφορά εκθέσεις και επικείμενες εκδηλώσεις, όπως το New York, η στήλη Goings about New York της New Yorker, το εβδομαδιαίο Where, που διατίθεται δωρεάν και άλλα. Μπορείτε να δείτε τη Νέα Υόρκη με πλοίο, άμαξα ακόμα και ελικόπτερο αλλά οι οργανωμένες ξεναγήσεις θα σας κοστίσουν λιγότερο

Η τάση του ηλεκτρικού δικτύου της Αμερικής είναι 115-120 Volt, δηλαδή θα χρειαστείτε αντάπτορα και μετασχηματιστή που να ταιριάζει στους ηλεκτροδότες. Η επιλογή τηλεοπτικών σταθμών είναι τεράστια, και για το πρόγραμμα μπορείτε να ενημερωθείτε από το περιοδικό TV Guide ή την αντίστοιχη στήλη στους κυριακάτικους New York Times.

Το κόστος της ιατρικής περίθαλψης είναι υψηλό και για αυτό συνίσταται ταξιδιωτική ασφάλιση, ενώ δεν υπάρχει γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων σε περίπτωση που χάσετε κάτι. Οι τράπεζες λειτουργούν από τις 9 πμ ως τις 3 μμ, με τις περισσότερες να εξαργυρώνουν ταξιδιωτικές επιταγές και να κάνουν συνάλλαγμα. Ακόμα, διατίθενται πολλές αυτόματες μηχανές ανάληψης, αρκεί να σιγουρευτείτε ότι η κάρτα ανάληψης είναι συμβατή. Για τηλεφωνικές κλήσεις είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τα κρατικά τηλέφωνα για το κοινό που δέχονται κέρματα ή κάρτες των 5,10 και 25 σεντ, για υπερατλαντικό τηλεφώνημα πληκτρολογήστε 011 και μετά τον κωδικό της χώρας πριν καλέσετε τον αριθμό, η Υπηρεσία πληροφοριών διεθνούς καταλόγου είναι 00 , για προβλήματα καλέστε το Κέντρο διεθνούς υποστήριξης στο 01, ενώ σε περίπτωση ανάγκης σχηματίστε 911.