Οι εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη

Εκδηλώσεις
'new york cityscape, tourism concept photograph' - Νέα Υόρκη
'new york cityscape, tourism concept photograph' upthebanner / Shutterstock

Η Άνοιξη στη Νέα Υόρκη βρίσκει την Park Avenue ανθισμένη ενώ την Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου (St Patricks Day) γίνεται η πρώτη από τις μεγάλες παρελάσεις του χρόνου στην Πέμπτη λεωφόρο. Στην παρέλαση του Πάσχα χιλιάδες Νεοϋορκέζοι φορούν τα πιο εξεζητημένα τους ρούχα και συρρέουν στους δρόμους. Τον Απρίλιο, λαμβάνουν χώρα η ανθοκομική έκθεση Gramercy Park, η Γιορτή των Ανθισμένων Κερασιών (cherry blossom festival) και η έναρξη της σεζόν baseball. Τον Μάιο γίνεται η παρέλαση Martin Luther King και το Φεστιβάλ Ενάτης Λεωφόρου (9th Avenue Food Festival), με φαγητά, μουσική και χορούς διαφόρων εθνών.

Το καλοκαίρι οι κάτοικοι βρίσκουν ευκαιρία να δραπετεύσουν από την πόλη, πηγαίνοντας για μπάνιο, πικνίκ και βαρκάδα. Τα πυροτεχνήματα της 4ης Ιουλίου φωτίζουν τον ουρανό, όπως συμβαίνει και στις αναμετρήσεις των Yankees και των Mets, ενώ πολλές συναυλίες και παραστάσεις όπερας διεξάγονται στο Central Park. Η πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου είναι η Ημέρα της Εργασίας (Labor Day), που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού. Τότε αρχίζει η ποδοσφαιρική σεζόν, οι παραστάσεις του Broadwayκαι οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μικρή Ιταλία που κλείνουν με το πανηγύρι του San Gennaro.

Η παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving) σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των γιορτών, ενώ καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα οι δρόμοι φωτίζονται και οι βιτρίνες στολίζονται, με την τελετή φωτισμού του Δέντρου στο Rockefeller Center να γίνεται στις αρχές Δεκεμβρίου.